Anasayfa Firma Profili Kampanyalar İkinci El Sigorta Finans Servis İletişim
Baskı Balata Ömrü Ne Kadar?

Baskı Balata Ömrü Ne Kadar?

 

Daha sakin ve sade bir kullanım sürecinde baskı balata unsurunun neredeyse hiç yıpranmadan çok uzun yıllarda ve çok uzun yollarda kullanılma sonucu ortaya çıkar. Hor kullanılan araçlarda ise bu sürecin ister istemez daha da kısalacağını ön görmek söz konusu olacaktır. Baskı balata ile ilgili sorunların ortaya çıkması ile bu konuda değişime kadar giden bir sürecin ortaya çıkması söz konusu olur. Araç için süreçleri göz önüne alacak olursak bunu iki farklı şekilde değerlendirmek söz konuş olur. Zaman olarak bir mesafeden veya kilometre olarak da bir mesafeden söz etmek mümkündür. Söz konusu baskı balata olunca km cinsinden bir birim belirlemek daha akıllıca olacaktır.

90 bin km ağır bakım çalışması her araç için kritik bir eşik gibidir. Bu süreçte baskı balata dâhil olmak üzere pek çok parçanın değişimi ve pek çok sistemin gözden geçirilmesi söz konusu olmaktadır. Araç performansını yüksek tutacak bakım ve değişim çözümleri araçların yola daha emniyetli şekilde çıkmasına neden olacaktır.

 

 

Baskı Balata Ömrü Ne Kadar?

 

Baskı Balata Ömrü Ne Zaman Biter

 

Baskı balata ömrü tamamlandıktan sonra debriyaj kullanımında bazı sorunlar ortaya çıkar. Baskı balata bakımı ve değişimi için bazen sürücülerin bu konudaki tespiti temel sebep olarak kabul edilebilir. Debriyaj ömrünü uzun sürede tutabilmek için baskı balatanın her zaman dikkatle takip edilmesi gerekir. Burada bahsedilen takip ise sürücüler tarafından yapılmalıdır. Baskı balata kavrama sorunlarının ortaya çıkması bu malzemenin bitmeye yüz tuttuğunu gösterir. Uzman bir servis bünyesinde sunulan değişim hizmeti ise baskı balatanın değişimine ve debriyajın verim artışına neden olacaktır.

Araçlarda bakım süreçlerinde ve parçaların deforme olma süreçlerinde bir değişkenlik söz konusudur. Bu farklı süreçlerde değişimin gerekli olduğu anlaşılırsa hiç zaman kaybetmeden gerekli adımların atılması tavsiye edilir. 20 bin km gibi rutin bir bakım sürecinde veya 90 bin km ağır bakım sürecinde baskı baltanın değişiminin kaçınılmaz olduğu görülebilir. Bu süreçlerde yapılacak değişim sayesinde debriyaj ömrünü ve kullanım performansını daha uzun ömürlü hale getirmek söz konusu olur.

 

 

 

Neden Kofoğlu Bosch Car Service?
Neden Kofoğlu Bosch car service diyorsanız bunun birden çok sebebi var.
Detayı >>>

Tüm Duyurular >>>

          Plaza : Sancak Mah.Hükümet Cad. No:134 Yomra / TRABZON
                                 
                                              Tel:+90(462)341 21 11     Fax:+90(462)341 38 23